Тайната на инвестирането

Днес отново (твърде често напоследък) съм на поетична хейт вълна.

Ние, скромните изследователи на заобикалящия ни свят, постоянно биваме заливани от чутовна мъдрост. Насила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш – дори тази максима е безсилна пред проникнивеността на безбройните Експерти, Гурута и Коучове.

Днес ще се въплътя поне за малко в ролята Гуру „Експерт“. Тъй като Инвесто е медия, посветена на инвестициите, ще бъда Финансов Гуру. Изложените принципи обаче важат във всяка друга сфера. Тоест, ако искаме да сме гуру на физическото възпитание, заменяме инвестирам с тренирам.

Поставям начало на моята сценична изява с ода за експерите, тоест за мен:


Аз съм

вездесъщ,

единствен,

неповторим

експерт.

Аз ви обещавам

гарантирани,

сигурни,

лесни,

бързи,

резултати.

Всичко това

само днес,

само за вас,

само при мен,

на най-ниска цена.


Поглеждам се в огледалото. Там виждам „Експерт“.

Днес обаче ми е по-експертно от нормалното. По принцип всеки ден експертизата ми е буустната (дума, илюстрираща красноречие, достойно само за избрани люде, тоест такива като мен) на 100%, но днес е на 200%.

Това не може да остане несподелено. Имам на разположение всичко необходимо да блесна, раздавайки пан галактическа мъдрост на масите – чел съм многократно всичко за Бъфет, ползвам ChatGPT, и съм в Тик Ток и Тубата.

Малко отклонение – има невежи, твърдящи че Бъфет инвестира в деривати, използва макроикономика и дори немислимото, той не веднъж е инвестирал в благородни метали. Непростимо богохулство, показващо единствено душевна нищета.

Но както и да е. Аз освен „Експерт“ съм и голяма душа. Умея да прощавам на дребните, покрусени душици, просещи за миг внимание.

Днес мъдрувам за любима тема – пасивното инвестиране, водещо до гарантирано забогатяване. Тоест ще милионерстваме. Това е дума, сътворена от самия мен, описваща процеса на бързо трупане на капитал без необходимостта от пари, време и усилия.

Търпението и усилията са за балъците. Аз не съм такъв за разлика от моите последователи…опс, това на глас ли го казах.

Днес ще ви запозная с седем секретни, уникални, невиждани, умопомрачителни принципа на топ инвеститорите:

  • Инвестирането е лесно. Трудносите са за бачкерите. Ти си инвеститор, а не бачкер.
  • Познанията по икономика пречат. Микрото е за епидемиолозите, а макрото за фотографите. Ти не си такъв, ти си играч.
  • Пазарът се движи само в една посока – твоята. Тези, които твърдят обратно, лъжат. А аз, както знаете, ви казвам истината.
  • Освен, че е просто, инвестирането е и лесно. То ако беше трудно щях ли да се занимавам с инвестиции.
  • Има един единствен инструмент за трупане на богатство – DCA. Всичко друго е за загубеняци. А ти такъв ли си?
  • Следваш моите стъпки и ставаш богат – нищо сложно няма.
  • Не чети книги, не ти трябват. Ти не си читанка, а шаран…опс.

Кратко, точно и ясно. Инвестирането е лесно, не изисква нищо от вас … освен да купите новият ми страхотен курс „Инвестирането – бързо, лесно, вкусно“, с който си гарантирате пенсиониране още преди да започнете работа.

Това е от мен за днес. Очаквайте утрешния брой. Тогава ще ви разкрия още уникални принципи. Да напомня – само на вас и само утре.

И в заключение споделям две хватки, които превръщат „Гурутата“ в прочетен вестник.

Гуру чек 1: Универасални инструменти, активи и подходи няма. Ако срещнете някой, който твърди противното, то той най-вероятно е „Гуру“.

Гуру чек 2: Хора, които са всеки ден в телевизора са шум, а не сигнал. Вероятността да попаднете на „Гуру“ е огромна.

Ако нещо ходи като патица и кряка като патица, то най-вероятно е патица. Та, така и с „Гурутата“. С тези две евристики под ръка безотказно ще надушите присъствието на „Гуру“ в близост.

За изтърпелите дотук ще разкрия една тайна, при това най-голямата – тази на инвестирането. Нали все пак съм „Гуру“, та било само и за 448 думи.

Тайната е, че няма тайна. Пазарът предлага гарантирана несигурност, постоянни усилия и непоносима болка. И на всичкото отгоре печалбите не са гарантирани.

ПС: За повече вдъхновяващи статии за лесно инвестиране, бързо забогатяване и ранно пенсиониране, последвайте ме. Не забравяйте да ме споделете с ваши близки…, особено на такива, които не харествате!

И не забравяйтете да се запишете за курса „Инвестирането – бързо, лесно, вкусно“ само днес на половин цена.

Сподели:Investo Facebook ShareInvesto Linkedin Share

2 comments

  1. Би трябвало да се инвестира само Ивелинов парк! Аз в момента дебна кога цената на бъбреците Ши са вдигни и веднага продавам единия и купувам парцел в Неофит Рилски.

    1. Препоръчвам и покупка на кол опции върху конвертитуеми облигации на ИП. Гарантирана, бърза и лесна печалба 🙂

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Седмичен бюлетин