ИНВЕСТО

[vc_row][vc_column][vc_column_text]


An investment in knowledge pays the best interest.

Benjamin Franklin


Кой е Авторът?

Аз съм Михаил. Инженер по професия, инвеститор по призвание и изследовател по душа. Инвесто е моето място, където да споделям знания с практическа стойност. Ще пиша за инвестиции и не само.

 

Какво ще намерите?

Замисляли ли сте се над следните въпроси: Колко много информация ни залива постоянно? Колко от нея ни носи стойност? Как да отсеем сигнала от шума? За да намерим отговорите, трябва да се научим да отсяваме информацията и да подбираме само тази, която е есенциална за нас.

Това не е лесна задача, отчитайки неспирния информационен поток изискващ нашето внимание. Аз филтрирам шума, за да отсея сигнала. Той носи информацията, която се превръща в знание. Инвесто е мястото, където ще споделям това знание.

Аз съм активен инвеститор, търсещ и задаващ въпроси. Интересувам се от развитието на обществата и цивилизациите, културата и нейните проявления, механизмите формиращи нашите мисли и поведение. Всичките тези теми разгледани през филтъра на икономиката и финансите дават на Инвесто широк фокус и свобода от ограниченията на строго тематичен сайт.

За да стане ясно какво ще намерите, първо да опиша какво няма да прочетете в този блог.

Какво няма да намерите в Investo.bg :

 • Препоръки за инвестиции обещаващи бързи и лесни печалби.
 • Съдържание, което не представлява интерес и не носи стойност за мен самия. Няма как да пиша за нещо, което не ме вълнува.
 • Новини, клюки, слухове и други подобни с моментен срок на годност. Вайръл съдържанието не е темата на сайта.

 

Това са все неща, които аз не толерирам и са критерии какво съдържание не бих чел и писал. А сега ще прочетете за какво ще става дума в Инвесто и ще посоча най-четените статии във всяка категория.

Какво ще намерите в Investo.bg :

Защо създадох Инвесто?

В България има много качествени сайтове посветени на финанси, личностно развитие , българска история, като те предлагат информация само в контекста на тяхната тема. Липсата на сайт в българското пространство, който има основна тема и в същото време експериментира с идеи в други области ме мотивира да създам Инвесто. В процеса по изграждане на сайта осъзнах цялостно мотивацията си и намерих моите пет Защо? Ето ги и тях:

 • Защото искам да има място, посветено на инвестирането, но и даващо широк контекст чрез идеи от други области.
 • Защото искам да провокирам Читателите да задават въпроси и да не спират да бъдат любопитни.
 • Защото искам да науча Читателите да търсят, изискват и консумират качествена информация, която да им дава стойност.
 • Защото искам да дам на Читателите инструменти, с които да станат успешни инвеститори.
 • Защото докато пиша, аз уча. Учението е път, а не крайна цел и пишейки аз вървя по него.

Какви са принципите на Автора?

Аз като автор на Инвесто имам принципи, които ме водят в създаването на съдържание. Служат ми за ориентир и вдъхновение през целия творчески процес:

 • Времето на всички е скъпо и аз ценя това. Искам прекарването ви тук да бъде пълноценно и обогатяващо.
 • Вдъхновявам се от титаните в различни области. Анализирам задълбочено техните трудове и прилагам наученото. Тях превръщам в личен опит, който споделям с вас.
 • Личният опит е водещ. Аз съм активен инвеститор и описвам изпитани от мен концепции с практическа стойност.
 • Да пиша без сложна терминология. Ако не мога да обясня една идея на ясен и разбираем език, значи аз самият не я разбирам.
 • Аз съм критик и читател номер едно на Инвесто. Ако съдържанието не ме вълнува и удовлетворява, значи имам още работа по него.
 • Автентичност. Да изразявам себе си, когато пиша.

Благодаря, че прочетохте дотук, сега може да преминете към статиите. Приятно пътуване из света на провокиращите идеи!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][thememove_recentposts type=”content-type03″ show_title=”1″ number=”3″][/vc_column][/vc_row]

Седмичен бюлетин